Sony подготвя голям смартфон

Sony подготвя голям смартфон

През следващата година Sony ще пусне на пазара голям смартфон с 4,55-инчов дисплей. Информация за модела изтече от уеб сайта на консорциума Bluetooth Special Interest Group (SIG), който сертифицира Bluetooth устройства.

Дисплеят на LT28at поддържа резолюция 1280×720 пиксела. Налична е 13-мегапикселова камера с датчик с обратна засветка, който позволява снимане на видео във формат 720p, съобщава TechNews.bg.

Подобен голям екран и HD резолюция имат флагмански модели като Samsung Nexus Prime. Предполага се, че LT28at ще бъде топ моделът на Sony и ще работи под управление на Android 4.0 Ice Cream Sandwich.

Устройството разполага и с два микрофона, един от които служи за потискане на шума при разговор, а вторият за запис на стереозвук в режим камера.

LT28at разчита на двуядрен процесор Qualcomm Snapdragon с тактова честота 1,5 GHz, поддържа Wi-Fi 802.11n, Bluetooth 2.1+EDR и LTE.

Смартфонът ще се продава на американския пазар, най-вероятно от оператора AT&T. Очаква се моделът да бъде показан през януари на изложението за потребителска електроника CES в Лас Вегас.

По-рано тази година Sony обяви, че изкупува дела на Ericsson в съвместната им фирма за сумата от 1,05 млрд. евро. Към средата на следващата година японската компания ще се откаже от използване на бранда Sony Ericsson и ще налага устройства само с марката Sony.

Засега не е ясно под каква марка ще се продава LT28at – Sony или Sony Ericsson. Това ще зависи от датата на излизане на устройството на пазара.

Вирни се горе