Почивните дни през 2016 година и дати за отработване

 Почивните дни през 2016 година и дати за отработване

2016 година е високосна година и 29 февруари се пада работен ден

На 3 март честваме Ден на Освобождението на България от османско иго. Празникът е в четвъртък, а петък – 4 март е почивен. Ще бъде отработван на 12 март – събота.

Великденските празници тази година започват от 29 април и продължават до 2 май. Това са 4 последователни почивни дни. Почивните дни през 2016

Почивните дни през 2016 година и работни дни. Щракнете върху календара за голям размер.

6 май – Ден на храбростта и Българската армия е в петък т.е. 3 последователни почивни дни.

24 май – Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост е във вторник. Понеделник – 23 май, също ще е почивен, но ще се отработва на 14 май – събота.

През септември празниците с допълнителни почивни дни са два: 6 септември –Ден на Съединението на България и 22 септември – Ден на Независимостта на България. Първият празник е във вторник. Понеделник, също ще е почивен ден, но ще бъде отработван в събота – 10 септември. Вторият празник е в четвъртък. Петък отново ще е почивен или още 4 почивни дни, като ще се отработва на 17 септември в събота.

Денят на народните будители – 1 ноември е неучебен ден, но е работен ден. Този ден е неработен, неприсъствен и официален празник само за работещите в системата на „Средното образование“ – включва училища, детски градини и помощни звена. Някои частни детски градини избират да работят на този ден.

Тази година Бъдни вечер е в събота – 24 декември, Коледа (Рождество Христово) е в неделя – 25 декември, а понеделник 26 декември е почивен.

Вирни се горе