Млад пътешественик от Смолян ще прекоси България с каяк, велосипед и пеша

Млад пътешественик от Смолян ще прекоси България с каяк, велосипед и пеша

Младият пътешественик Вилиан Стефанов от Смолян от сдружение “Забравената България” планира да прекоси България с каяк, велосипед и пеша в експедиция, наречена “Речният път – България от край до край”. Стартът е на 1-ви август.

Вилиан Стефанов планира да измине 430 км от южната до северната ни граница. Началото е от връх Каурчан, разположен в непосредствена близост до границата с Гърция. Следва каньонинг в дивите долини на река Чаирска и Триградска, спускане с каяк в непокорната Въча, прекосяване на централното старопланинско било и финал – река Дунав.

Разказ от първо лице, придружен с фотографии, ще бъде публикуван всеки ден на страницата за екстремни и непопулярни туристически дестинации – пътеводителя “Забравената България”. Това е онлайн сайт за необикновени пътешествия, в който можете да прочетете повече за много интересни кътчета на България.

Обходили сме хиляди километри, в студ, сняг, пек и киша, за да можем да ви покажем истинската красота на България, казват за себе си от екипа на сайта.

В интервю за “Хоризонт до обед” Вилиан Стефанов, който е родом от Смолян, разказва за трудностите и подготовката за това предизвикателство, което предприема сам, и как едно хоби е на път да се превърне в смисъл на живота и професия, предаде БНР.

Вирни се горе