Костас Караманлис в Смолян

Костас Караманлис в Смолян

Екип на Smolyannews.com попадна на интересен гост в най-елитния бар-ресторант в града "Клуб Венус".Бившият министър-председател на съседна Гърция Костас Караманлис вечеряше заедно със семейството си и приятели в небезивестната "Родопчанка".Компания му правеше собственика на заведението Кирил Асенов и съпругата му.

Екипът ни се извинява за лошото качество на снимката.

Кой обаче е Константинос Александру Караманлис или Костас Караманлис? Гръцки политик, депутат и бивш министър-председател на Гърция. Председател е на партия Нова демокрация и заместник-председател на Европейската Народна партия.

Костас Караманлис е роден на 14 септември 1956 в Атина и е първият министър-председател на Гърция, роден след Втората световна война. Племенник е на бившия гръцки президент Константинос Г. Караманлис.

Завършва Юридическия факултет на Атинския университет и частния колеж “Дери”. Обучението си продължава в САЩ със следдипломна квалификация в Училището по право и дипломация “Флетчър” към Университета “Тъфт”, където придобива магистърска степен и прави докторат по политически науки, международни отношения и история на дипломацията.

В периода 1984–1989 г. упражнява адвокатска професия и активно сътрудничи на сп. „Икономикос Тахидромос“. Автор е на книгата „Елевтериос Венизелос и международните отношения на Гърция 1928-1932 г.“ Също така има много исторически публикации.

През 1998 г. се жени за Наташа Пазайти, с която имат две деца – момиче и момче близнаци, родени на 13 юни 2003.

През 1989 г. е избран за депутат от партия Нова демокрация от район Солун, а през 2004 г. от район Лариса. През 1997 г. е избран за председател на Нова демокрация, след поражението на партията на изборите през 1996 г. На изборите през 2004 г. побеждава управляващата партия ПАСОК.

Зам.-председател е на ЕНП в периода 1999-2006 г.

Вирни се горе