Колко често трябва да правим секс?

Колко често трябва да правим секс?

Повечето сексолози препоръчват мъжете да правят секс пет пъти седмично

Колко често трябва да правите секс? Този въпрос от време на време тревожи всяка жена.

Повечето сексолозите препоръчват на мъжете да правят любов по пет пъти на седмица. По този начин, според специалистите, намалява вероятността от рак на простатата.

За броя на сексуалните контакти в седмицата е необходимо да се вземат предвид физическо здраве, възраст и сексуален темперамент. Според експерти всеки има свои потребности и няма нещо като “сексуална конституция”, която трябва да следваме.

Хората, които живеят на топъл климат, правят повече от жителите на скандинавските страни. Южният топъл климат се отразява на нивото на тестостерон в организма и увеличава желанието за сексуални преживявания.

Най-интензивен сексуален живот водят американците, които правят секс 124 пъти в годината. Гърците – 117, следвани от Южна Африка – 116 пъти, Нова Зеландия – 115 пъти. След тях се нареждат французите, италианците и израелците.

Ако нямате желание за чест секс, това не е проблем или знак за тревожност.

Учените смятат, че сексът поне веднъж седмично помага да се справите със стреса. Ако е още по-редовен, това ще ви помогне да се справите с безсънието, освен това укрепва имунната система и ви прави по-ведри и щастливи.

Вирни се горе