Карамазов си търси къща в Родопите

Карамазов си търси къща в Родопите

След финала на снимките на „Дяволското гърло“ в Смолян Карамазов си търси къща в Родопите

Като достоен финал на най-трудната година в живота си – така определя Владимир Карамазов снимките на „Дяволското гърло“ в района на Родопите. В последните два месеца екипът на Dream Team и свитата актьори начело с Васил Банов и Теодора Духовникова предизвикаха небивало вълнение в Смолян, развивайки сюжета на криминалето в местните хотели, библиотека, общината, обсерваторията. Вторият сериал, който Евтим Милошев и Любо Нейков правят за Нова тв след успеха на „Откраднат живот“, привлече в редиците си лица от трупата на местния театър, остави Карамазов, пише “Монитор”.

респектиран от професионализма на граничната полиция и генерира нови митове в градския фолклор с каскадите, заснети на ски пистите в района на Пампорово. За последно режисьорската директива „Тишина, работим!“ прозвуча сред красотите на планината миналия петък. Цялата машина за забавление се мести в София, а работата по 12-те епизода трябва да приключи до края на годината. „Случиха ми се много лоши, но и много хубави неща. Тези хора на снимката и тези два месеца, прекарани в Родопите, са от хубавите неща. Преживях много важни моменти и като човек, и като актьор. И най-важното – почувствах такава концентрирана, силна обич и симпатия от целия екип към мен, че това ме зареди за много време напред. Надявам се сериалът да се получи. Давам си сметка, че животът взима, но и много ми дава, за което трябва да съм благодарен. Част от сърцето ми ще остане в Смолян и Родопите. Завинаги.“, написа Владо под снимка с всички съмишленици от проекта във „Фейсбук“.

Сценарият го позиционира като ченге, разследващо серия зверски убийства в Родопите. За да му помогне в разплитането на мистериите от столицата пристига следовател, в чиито кубинки скача Теодора Духовникова. Естествено, за радост на драгия зрител, докато броят трупове и емоционални травми, двамата ще станат двойка на екран. „Дяволското гърло“ кара професионален пътешественик като Владо да преоткрие красотата на природата и омиротворяващия ефект, който планината има върху него. Една от най-харизматичните мечки в БГ театъра призна, че вече се оглежда за малка къщичка на някое било, където да намери пристан от стреса.

„Да ходя там за седмица-две сред боровете,

да пуша лула на люлеещ стол, да усещам миризмата на вековните борове

и да се наслаждавам на тишината. Май така се виждам на старини. Дотогава ще обикалям из Родопите и ще търся моето място. И ще го намеря“, закани се Владо.

Специално за снимките на криминалето у нас се върна Лидия Инджова, чиито постоянен адрес през последните години е в Брюксел. Възпитаничката на Стефан Данаилов стегна куфарите заради двете неща, които най-много обича – приятеля си и професията си, но при примамливи оферти за роли често се връща в родината. За последно я видяхме в „Събирач на трупове“ (2016), а „Дяволското гърло“ ще бъде вторият й сериал след силната й поява като Лиляна Паница в „Недадените“ на БНТ. Стоян Радев, Валери Йорданов и Васил Банов са сред топимената в криминалето, което се очаква да влезе в пряк рейтингов сблъсък със „Скъпи наследници“ на bTV през пролетния тв сезон. „Магията на Родопите и силата на българската природа, история и култура са изключително въздействащи за актьорите и целия ни екип. Локацията на сериала е от голямо значение за историята и за драматургичната основа на концепцията. Планината не е просто място, където ще бъдат заснети филмовите сцени, тя представлява пълнокръвен “персонаж”, който участва в цялостното действие и играе важна роля в съдържанието на филма. Качествената картина, силното актьорско присъствие и сюжетът ще завладеят публиката с появата си в ефир”, споделя продуцентът Евтим Милошев.

Вирни се горе