Как минералната вода лекува болестите на нервната система?

Как минералната вода лекува болестите на нервната система?

Заболяванията на нервната система със сигурност са едно от последните неща, които бихте желали да ви се случат. Поради тяхната специфика, обикновено лекуването им се свързва с тягостни медицински процедури. Всъщност, картинката не е толкова лоша. В следващите редове ще ви запознаем с един метод, благодарение на който лечението и възстановяването след инсулт и подобни болежки може да бъде бързо и приятно. Става въпрос за процедури с минерална вода, които са предлагани в Балнеокомплекс “Медика Наречен”.

Защо точно там? В курорта Нареченски бани, който е в едно от най-прекрасните кътчета на Родопите, минералната вода съдържа радон. Специфичният газ е част от изворите само в този край на България и именно той помага за успешното преборване на нервни заболявания и парези.

Как действа? Радонът попада в човешкия организъм през кожата, белите дробове и храносмилателната система. Задържа се по-дълго в тялото при консумиране на минерална вода и има многобройни лечебни свойства. Успешното третиране на широк спектър от заболявания е възможно, защото водите в Наречен се различават значително по радиоактивността и температурата си. Специално за нервната система е доказано, че влияят успокояващо и оздравително. Много добра рехабилитация се постига например за пациенти, които са прекарали инсулт, споделят от “Медика”.

Какво точно лекува минералната вода с радон? Заболяванията, засягащи централната нервна система, които могат да бъдат успешно третирани, са слединсултни състояния, паркинсонова болест, травмена болест на мозъка, функционални заболявания и др. Проблемите, характерни за периферната нервна система, при които това лечение също е препоръчително, са неврити и невралгии, дископатии, черепно-мозъчни невропатии и подобни.

Ако разпознавате себе си в някой от гореспоменатите здравословни проблеми, няма място за отчаяние. Съществува реална възможност да се излекувате по един изключително приятен начин. А именно с минерална вода сред уникалната красота на Родопите, докато за вас се грижат специалистите от Балнеокомплекс “Медика Наречен”.

Вирни се горе