Гордост за Змейца: Старши треньорът на Националния ансамбъл по художествена гимнастика - снаха в с.Змейца

Гордост за Змейца: Старши треньорът на Националния ансамбъл по художествена гимнастика - снаха в с.Змейца

ПЪРВИ ДУМИ ОТ НОВИЯ СТАРШИ-ТРЕНЬОР НА АНСАМБЪЛА ВЕСЕЛА ДИМИТРОВА:

"Приех новия пост с ясната идея какво ни чака.Щастлива съм от факта, че ще работя с момичетата, наследнички на една от най-силните школи в света!

Доволна съм, че ми се гласува такова доверие, сега всичко зависи от нас! Вярвам, че ще успеем! Пожелавам си само да са здрави децата"

Весела Димитрова е новият старши треньор на ансамбъл-жени. Тя е предложена за този пост лично от Ина Ананиева, която си даде дълга почивка от гимнастика по препоръка на лекарите. Сигурно мнозина от вас се питат коя е Весела Димитрова?

Ето кратка визитка за нея:

Весела Кирова – Димитрова е родена в град Варна. Тя е състезателка на Варна, а последните години на кариерата си завършва в клуб “Илиана” София. Весела Димитрова е носител на сребърен медал с ансамбъл жени на България на Световното първенство през 1991 година в Атина и е сребърна медалистка през 1992 година в от Европейското първенство в Щутгарт – тогава с фамилия Кирова. Весела Димитрова започва като треньор в клуб “Илиана” в София. През 1999 година работи с националния ансамбъл -девойки на България, който завюва сребърен медал на Европейското първенство в Будапеща. Прави свой клуб по художествена гимнастика в Пловдив и от 2009-та до 2013 -та година е старши -треньор на отбора на Швейцария. “Кръстоноските”, както наричат швейцарския национален отбор идваше на лагери на базата на националния отбор в зала “Раковски” и винаги се открояваше с оригинални и интересни композиции под ръководството на Весела Димитрова. Интересно беше, че всички момичета бяха научили български език, защото тя даваше указания на швейцарките само на български! В страна като Швейцария, в която художествената гимнастика не значеше нищо като спорт, Весела започна от нулата и стигна до медали с националния ансамбъл – бронзов медал на Световната купа в Лисабон, четвърто място на Световното първенство в Монпелие на обръчи и ленти и осмо място в многобоя! Пожелавам на Весела Димитрова да е здрава, смела и ще цитирам днес от залата г-жа Илиана Раева – да си бие противоотровна ваксина! Да успее да направи от новия ансамбъл същите златни момичета, на които цяла България да се радва и да запомни имената на всяка една от тях! И както камъка – да си тежи на мястото! На добър час, Весела! Твоето място е в България!

Весела Димитрова е снаха на известния лекар д-р Димитър Димитров от с.Змейца, община Доспат. Тя е омъжена за Венцислав Димитров, хвалят се от с.Змейца.

(автор Юлиана Кесарова)

http://www.fbgr.org/klubove/klub-alegro/klub-alegro-istoriya/2408-16122016-.ht ml

Вирни се горе