Дай да ти видя бюрото, да ти кажа к'ъв ти е проблемът!

Дай да ти видя бюрото, да ти кажа к'ъв ти е проблемът!

На бюрото на средностатистическия служител, освен компютъра може да се открият още много неща: тонове документи, разхвърляни в творчески безпорядък, сувенири, снимки на мъже, деца, приятели, цветя (обикновено кактус), пила за нокти и т.н., и т.н. Според психолозите по начина, по който изглежда работното място, може да се съди за това дали даден човек е лидер или аутсайдер, пише lady.mail.ru.

Да започнем със състоянието на компютъра. Първото, което се набива в очи, са клавиатурата и мониторът. Мръсната клавиатура и покритият със слой прах монитор говорят не само за банална немарливост, но и за това, че на този служител не трябва да се възлагат отговорни задачи или такива, които изискват сериозно внимание и щателно изпълнение. Освен това този човек най-вероятно е склонен към депресия.

Хаосът на десктопа говори не само за творческа натура, но и за това, че този човек не е свикнал да се съобразява с времето. Той не е способен да систематизира работата и живота си.

Същото важи и за разхвърляните документи. Много често може да чуем оправдание като „това е моят ред и мога да намеря всичко, което ми трябва“. Редът обаче затова е ред, за да бъде виден за всички, а не само за един човек.

Според психолозите служителите слагат слушалките не само за да чуят любимата си песен, но и за да се съсредоточат в тишина. В препълнените офиси, където много често липсва пространство, желанието да се „отделиш“ е напълно обяснимо. Творческите, доброжелателните и откритите хора обичат да слушат музика, но те са и доста разсеяни. Съветът към тях е да се опитат да свалят слушалките и да привикнат към шума в офиса.

Тези, които имат сувенири, снимки и картички на бюрото си, са сантиментални и склонни към самокритика. Те се отличават с отговорност и внимание към детайлите. На тях наистина може да се разчита. Слабата им страна е емоционалната им ранимост. Ако попаднат в трудна ситуация или направят грешка, това за дълго време ще ги извади от релси.

Ако някоя госпожица сложи на бюрото си цялата налична артилерия от гримове и лакове за нокти, това означава, че тя отчаяно се нуждае от внимание, и то не само мъжко. В същото време това са доста устремени натури, които се водят от принципа: “Целта оправдава средствата”. Те са способни да пазят тайна, но не търпят натиск и не издържат на стрес.

Психолозите обобщават, че колкото по-малко предмети има на бюрото, толкова по-добре.

Вирни се горе