Звезда от Dancing Stars ще обучава шампиони по състезателни танци в Смолян

Звезда от Dancing Stars ще обучава шампиони по състезателни танци в Смолян

Победителят от Dancing Stars и многократен шампион на България Калоян Иванов, ще обучава състезателни двойки в Смолян. Той ще тренира две групи в Клуба по спортни танци ФЕН-85.

„За да ускорим и подобрим работата в клуба и да осигурим високо качество на състезаващите се двойки, да може по най-професионалния начин да бъдат преподавани нещата, извикахме треньори и инструктори, които да поемат две групи в клуба. Така ще вдигнем качеството и ще покажем добри резултати“, каза ръководителят на клуба Васил Кондакиев, пред екип на SmolyanNews.com.

Помощници на Калоян Иванов ще са Стефан Нанчев и Ани Димитрова , финалисти на шампионата на България при аматьори в латиноамерикански танци.Една много добра и обещаваща двойка.

Калоян Иванов започва да се занимава със спортни танци на 10 годишна възраст. Завършва Национална Спортна Академия „Васил Левски“ – специалност Спортни танци. Печели и е финалист на изключително голям брой държавни и международни турнири. Вицешампион на България в групата на младежи, както и носител на Купа България в същата група. Участва в телевизионния формат Dancing Stars в последните два сезона и достига до финалите и двата пъти. През 2014 г. заедно с Албена Денкова печелят формата.

Oт 2006 г., Калоян Иванов активно се занимава с обучението на деца. През годините негови двойки са многократни шампиони на страната. Тренираните от него двойки постигат най-добрите и призови места на най-големите и престижни турнири в Европа, където конкуренцията е изключително голяма. Освен преподавател, Калоян е и лицензиран съдия. „*Впечатлен съм от децата в Смолян.* Те са много упорити и изключително талантливи“, каза Калоян Иванов. По думите му всяко едно дете може да бъде шампион. „ За това обаче е необходимо много постоянство. Детето трябва да се отдаде изцяло на танците, да бъде достатъчно упорито, а голяма част от това дали ще стане шампион, е работа на треньора. Ние трябва да намерим начин да изкараме таланта от децата“, каза още той. Според Иванов в последните години е много трудно да провокираш и да привлечеш вниманието на децата, защото те стават все по-неискащи, като се имат предвид съвременните технологии. „Ако трябва да бъда честен, много по-трудно е да научиш едно дете да стои изправено, отколкото да танцува. Второ, имаме сериозен проблем с наднорменото тегло“, добави Иванов. Той обясни,че всичко, което е постигнал иска да го предаде на децата, с които трябва да бъдеш както приятелски настроен, така и строг.

„Трябва да имаш подход към всяко едно дете поотделно, това е най-трудното и аз все още се уча. Като застана пред тях, наистина възприемам себе си като треньор, който се занимава професионално с това и моята идея е да ги науча да танцуват правилно, да се класират добре и да бъдат много по-добри от другите“, добави гост-треньорът. Негов стимул са таланта и успехите, които постигат тренираните от него двойки. В момента в СК ФЕН-85 са картотекирани 37 състезатели в Българска федерация по спортни танци. “Хората , които обучават децата в нашия клуб, са лицензирани да работят с деца”, допълни Юлия Порязова. Първото състезание, което им предстои е в началото на април в Пловдив. Сред това идват по-сериозни състезания за ФЕН-85 от Държавния спортен календар.

Освен това клубът предвижда провеждането на семинари за всички състезатели, което ще помогне и ще ускори работата. Предстоят и летни курсове за деца, които не са се занимавали никога с танци, а през октомври ще започне набирането на начинаещи школи. Според специалистите, най-добрата възраст за първите тренировки по танци, е 6 години. Тренировките на клуба са в понеделник и сряда.

Вирни се горе