Заслужен успех на ученици от Гимназията по строителство

Заслужен успех на ученици от Гимназията по строителство

На 11 и 12 април в гр. Велико Търново се състоя тематичния финал на проект „Аз мога да строя” в категорията”Традиционно българска къща”, организиран от Камарата на строителите в България в сътрудничество с Професионалните строителни гимназии от страната.

В изявата взе участие и екип „Перелик” съставен от учениците от 12 клас на Професионална гимназия по строителство „Никола Вапцаров” гр. Смолян – Николая Никова, Хайри Ушев, Георги Дафов, Майкъл Дуганов и Ивайло Димчев.

Екипът работи в продължение на няколко месеца наставлявани професионално от консултантите, архитектите Мариана Перфанова, Аврам Каджебов и инженерите Иван Стоянов и Стефан Терзийски, подкрепяни и от Камарата на строителите – Областно представителство Смолян и Професионалната гимназия. Младите творци получиха своя шанс да представят и защитят работния си проект на тематичния финал в напрегната и емоционална надпревара със своите връстници от Професионалните гимназии по строителство от София, Стара Загора, Сливен, Бургас, Варна, Пазарджик, Добрич и Велико Търново. След представяне и защита на проектите пред компетентно и професионално жури и съвпадение на решението на журито и мнението на публиката и самите участници, младия екип единодушно бе класиран на Първо място и заслужи правото на участие на големия финал на конкурса през м. май 2013г. в гр. Пловдив,съобщи Христо Вакев – директор на ПГ по строителство „Никола Вапцаров” – Смолян .

Вирни се горе