Георги Ралчев е носителят на националната награда за поезия "Усин Керим"

Георги Ралчев е носителят на националната награда за поезия "Усин Керим"

На 19.10.2012г. в гр. Чепеларе, в НЧ „Родопска искра 1880” се състоя заключителния етап на „Втори национален конкурс за поезия Усин Керим- Чепеларе 2012”,съобщиха от местната управа. Конкурсът официално бе открит от г- н Тодор Бозуков- Кмет на Община Чепеларе, с думите:

„Уважаеми дами и господа, любители на поезията, поети, Община Чепеларе отново е домакин на второто издание на Национален конкурс за поезия „Усин Керим Чепеларе 2012”. С този конкурс отдаваме заслужено признание и уважение към чепеларския самобитен поет – Усин Керим, който е обявен посмъртно за почетен гражданин на Чепеларе по време на честването на 80 години от рождението му през 2008 г.

За нас като домакини е чест да посрещнем поети от всички краища на България. Вашето участие и присъствие тук като творци означава за нас признание и доверие в професионализма на конкурса. Състезателният характер на събитието е факт, но аз съм сигурен, че стиховете Ви ще превърнат тази вечер в литературен празник. Надявам се да отнесете със себе си незабравими спомени от Чепеларе и публиката. На добър час на всички.” Нациналната награда за поезия „Усин Керим” тази година бе присъдена на Георги Ралчев за стихосбирката му „Другият живот”.

Фаворит на публиката стана Димитър Златев със стихосбирката си „Време за елегии”.

Кметът на Община Чепеларе г- н Тодор Бозуков официално връчи Национална награда за поезия „Усин Керим”- 1500.00 лв., плакет и грамота и Награда на публиката- 500.00 лв., плакет и грамота. Всички останали номинирани участници получиха грамота за участие и плакет. Наградният фонд е осигурен от Община Чепеларе.

Вирни се горе