Връчени бяха наградите от конкурса „Чудото на Коледа” на победителите от Смолянска община

  Връчени бяха наградите от конкурса „Чудото на Коледа” на победителите от Смолянска община

За 22 деца-победители от Смолянска община в петия конкурс за есе, стихотворение и рисунка по повод Рождество Христово – „Чудото на Коледа”, Младежки православен център „Чисти сърца” организира специално тържество, за да им връчи грамотите и наградите. На други 19 деца от страната, спечелили от първо до трето място в конкурса и поощрения, наградите са изпратени по пощата. Те са от градовете Варна, Пловдив, Полски Тръмбеш, Карнобат, с. Розино от община Карлово, с. Александрово от община Ловеч.

На 10 януари залата на Неделното училище в катедрален храм „Св. Висарион Смоленски” се изпълни с развълнувани деца, техни родители, учители и приятели. Като домакини децата и ръководителите на групите от „Чисти сърца” бяха приготвили семпла художествена програма и сладка почерпка. Тържеството започна с презентация за четирите важни за живота ни добродетели – мира, вярата, любовта и надеждата, символично представени като горящи свещи. Децата от хор „Чисти сърца” поздравиха наградените с песнопения, а един от победителите – 14-годишният Фернандо Атанасов – прочете своето есе „Със съчувствие към болните деца”, последван от бурни ръкопляскания.

Децата от Смолянска община, спечелили в конкурса „Чудото на Коледа”, са от Четвърто ОУ „Стою Шишков”, Първо СОУ „Св.св. Кирил и Методий”, Седмо СОУ „Отец Паисий” в Смолян и малчугани от ЦДГ „Радост” в Устово, както и от ОУ ”Стою Шишков” в с.Търън и ОУ „Св.св. Кирил и Методий” в с. Момчиловци. За усърдната работа в творческото развитие на децата колективите на тези учебни заведения получиха похвала, а децата-победители в конкурса получиха грамоти и награди, осигурени от организаторите Сдружение „Св. Висарион Смоленски” с председател Здравка Баткова и електронния сайт „Всемирното православие” с гл. редактор д-р Росица Колева.

Всички наградени 41 творби от Смолян и страната от конкурса „Чудото на Коледа” с послание „Слава във висините Богу, и на земята мир, между човеците благоволение” са публикувани в броя на вестник „Чисти сърца”, посветен на Рождество Христово от дек. 2013 г. Следващият брой на в. „Чисти сърца” ще излезе в навечерието на Великден през месец април. Той ще бъде подготвен, както и досега, от клуб ”Деца-журналисти”, който кани и други деца и младежи да участват в списването на вестника със свои творби, съобщиха от Чисти сърца.

Вирни се горе