Вечерните концерти на Рожен - истинска фолклорна палитра

Вечерните концерти на Рожен - истинска фолклорна палитра

Истинска фолклорна палитра се изви над Родопа планина снощи по време на вечерния концерт на Националния събор на народното творчество и животновъдство „Рожен-2015“. На голямата сцена на Роженските поляни звуча музика от различните фолклорни области на страната. По време на гала спектакълът „Рожеенски звездоброй“ с водещ Веселин Бабаджанкова, на сцената пяха Нелина, Емилия, Деси Слава, Славка Калчева и Ивана под съпровода на оркестър „Плам“, които изпълниха само български народни песни. Техническия проблем с електрозахранването и пауза от близо един час, понижи леко градуса на настроението, но не попречи многобройната публика да изчака търпеливо проблема да бъде отстранен, като скандираше “Българи, юнаци!” и остана да се весели до късно след полунощ. Концертът приключи с празнични илюминации, а след това започна народното веселие с „Виевска фолк група”.

Големият концерт днес на 18 юли ще е посветен на Родопите. „Родопската вечер“ ще започне в 21,00 ч. и в нея ще участват Фолклорен ансамбъл „Родопа“, оркестрите „100 каба гайди“ и „101 каба гайди“ , НУФИ-Широка лъка, Румен Родопски, Димитър Керемедчиев, Златина Узунова, Валя Балканска, Петър Янев, Севда Симеонова, Атанас Тодоров, Тинчо Севдалинов, Стефан Янев, Величка Тодорова, Златко Кафеджиев, Савка Сариева, Ана-Мария, оркестър „Рожен“ и оркестърът на Тинчо Севдалинов.

След финала на концерта на сцената ще излезе Ансамбъл „Чинари“ който ще представи своя спектакъл „Орфей в Космоса“, а след това от 24,00 ч. отново ще има народни веселби.

Още снимки – “В обектива”

Вирни се горе