Валя Балканска на 76 години – Честит празник!!

 Валя Балканска на 76 години – Честит празник!!

Певицата става днес на 76 години. Но не като мрънкащ и недоволен пенсионер, а като тореадор на коридата, раздавайки себе си на България и на целия свят.

Валя има невероятна съдба." Иска ми се да кажа, че тя е нейна галеница, но няма да съм справедлив. Като всички големи имена в изкуството на нашето време, Валя Балканска е обичана и мразена, освирквана и аплодирана, възхвалявана и отричана, но винаги е оставала истинска. Като земята, която я е родила и откърмила…". Това пише в книгата „Глас от вечността”, издадена по повод на нейната 75-годишнина миналата година, авторът -писателят, журналист Светозар Казанджиев.

Изданието съдържа 270 страници текст, цветен и черно-бял снимков материал за големия български глас. Това е неподправена, искрена, завладяваща изповед на момичето от махала Лагът, недалече от с. Арда, на жената минала през деветте кръга на Ада, за да стигне до вратите на Рая, на певицата покорила най-високите сцени по света, на българката, която с гордост казва, че само слънцето стои по-високо от България.

Тя не спира да концертира, да пътува, да участва в благотворителни и всевъзможни обществени прояви.

Честит празник,Валя!

Вирни се горе