В КДК: Представят книга на Андрей Печилков, посветена на Коста Чилингиров

В КДК: Представят книга на Андрей Печилков, посветена на Коста Чилингиров

Клубът на дейците на културата представя най-новата книга на Андрей Печилков, посветена на Коста Чилингиров на 9 февруари 2018 г. (петък) от 18 часа в зала „Петър Стайков“.

Андрей Печилков е дългогодишен историк, архивист и общественик, отдал всичките си сили за издирване, съхраняване и популяризиране на историческата памет на Родопския край. Той е автор на стотици статии, монографии и книги, на съвместни изследвания с именити учени историци, които имат свой принос за изясняване историята на Смолян и региона. Като партиен функционер, директор на Регионалната библиотека „Николай Вранчев“ и на Държавния архив, Печилков познава в дълбочина писмената, в които е закодирана историята на Родопите, пресътворява я по изключително патриотичен и популяризаторски начин, за да стига тя до най-широките кръгове на обществото.

Книгата му, посветена на живота и делото на Коста Чилингиров, е неговият принос към Историята на Райково и към паметта на този рано отишъл си от света родопчанин, изпълнен с енергия, знания и мечти за развитието на кооперативното движение, културата и правото в региона.

Вирни се горе