В Девин започна фестивалът „Чуйте Девин“ /СНИМКИ/

В Девин започна фестивалът „Чуйте Девин“ /СНИМКИ/

В Девин започна фестивалът „Чуйте Девин“

Фестивалът “Чуйте Девин” се провежда за първа година. Поради огромния интерес организаторите обещават догодина програмата да продължи няколко дни.

"Фестивалът беше замислен, като фестивал, в основата на който да са традиционните и най – характерни за този край музикални инструменти – гайдата и кавала. В хода на организацията на фестивала идеята се доразви и на него бяха поканени и се даде възможност за изява, както на представители на почти всички жанрове на изкуството – музиканти, танцьори, художници, илизиюнисти, актьори , така и на представители на различни видове занаяти, каза кметът на родопската община Красимир Даскалов, който е патрон на музикалното събитие и откри първото издание на "Чуйте Девин.

Той поздрави всички участници, като им пожела: “Да прекарат тук в Девин, сред чудесната природа, невероятния климат и богатството от минерални и изворни води, едни незабравими моменти, да завържат нови приятелства и не на последно място , да почустват традиционното родопско гостоприемство и се насладят на традиционната родопска кухня”, посочи градоначалникът.

Фестивалът преминава при много голям интерес и през целия ден емоциите и настроението бяха неизменен спътник на участниците в него и гостите на града!

Вирни се горе