Уникална изложба "Родопски занаятчии" подготвя читалище "Орфееви гори"

Уникална изложба "Родопски занаятчии" подготвя читалище "Орфееви гори"

Уникални ръчно изработени произведения на изкуството, създадени от талантливи художници и занаятчии от целите Родопи ще бъдат представени от народно читалище “Орфееви гори” в специализирана изложба “Родопски занаятчии”. Творбите се избират с конкурс, който вече тече, съобщи секретарят на читалището Цеца Илиева. Читалището дава възможност на всеки художник или майстор на ръчно изработени предмети от плат, дърво, метал, восък, прежда, природни материали да сподели изкуството си и да спечели шанс да продаде своите произведения. За да участва в изложбата майсторът трябва да представи най-малко един артикул ръчна изработка. Това може да са картини, фотографии, керамика, традиционно българско облекло, изделия от плат, терлици, родопски стил чорапи, одеала, покривки за маси, инструменти, бижута, скулптури, дърворезби, металопластика.

Кандидатурите трябва да бъдат подадени от самите занаятчии в читалище “Орфееви гори”, ул. “Гимназиална"№2, Смолян, кв. Райково не по късно от 9 март, 17 ч. Кандидатите трябва да подадат формуляр за предаване, предоставен от читалището. Всички творби автоматично ще бъдат включени в изложбата, която ще се открие на 12-и март в галерията "Никола Иванов-Шаната” от 17:30 ч.

Състав от съдии ще разгледа кандидатурите и победителите ще бъдат обявени по време на изложбата. На победителите ще бъде предоставена възможност, техните произведения да бъдат включени в международен онлайн магазин www.etsy.com, където хора от всички краища на света ще могат да видят и купят изделията. Творецът ще получи 100% от постъпленията от продажбата на продуктите. Победителите ще получат и една фотосесия за подпомагане на маркетинг, реклама и продажба на техните творения. Творците ще бъдат интервюирани и ще се изготви промоционална карта – със снимка и кратка биография на победителя, които ще придружават закупената стока, предоставена на купувача. Читалището ще се занимава с промоциране, регистрация, продажба и доставка на изделията. Творците ще бъдат информирани веднага след като изделието е закупено, заедно творецът и читалището ще определят най-добрата продажна цена. Всички изделия, които не печелят ще бъдат върнати на майсторите след приключване на изложбата на 19 март. Победителите трябва да дадат окончателното си съгласие за включване на техните продукти за продажба, а всички продукти които не се продадат в срок от четири месеца от датата на регистрация, също ще бъдат върнати на творците.

Вирни се горе