Уникална изложба на картини от семена, декоративни кутии и плоскости, сътвориха младежи с увреждания

   Уникална изложба на картини от семена, декоративни кутии и плоскости, сътвориха младежи с увреждания

Уникална изложба на изработени изделия по проект „Следвай мечтите си” на Сдружение „Заедно към бъдещето” е експонирана във фоайето на община Смолян.Двайсет младежи с увреждания за осем дни са сътворили картини от семена, кутии с декупаж/ хартиена апликация / и декоративни дървени плоскости. Изделията са оценени на пазарен принцип като това е допринесло всеки участник да изрази себе си и повярва, че може да създаде реален продукт с истинска пазарна стойност. Средствата от всяко закупено изделие ще бъдат дадени на този, който го е изработил, съобщи ръководителят на проекта инж.Слави Глухов, съобщи Виолета Филипова, пресцентър на община Смолян.

Проектът „Следвай мечтите си” се проведе като младежка инициатива, при която са изпълнени няколко основни цели –повишаване информираността на младите хора, мобилизация против безработицата, бедността и социалното изключване.При провеждането на проекта бе създадена среда, в която младежите получиха актуална информация, идеи и практически начини за справяне с безработицата.Научиха се как се съставя заявление за работа, мотивационно писмо и автобиография. Проектът допринесе за социализирането, както на хората с увреждания, така и на младежите от различен етнически произход. В заниманията е участвала и доброволческата група на сдружението.

Проведените арт дейности са разширили познанията на младите хора, развили са тяхната креативност и са ги научили да създават красиви изделия от предоставените им материали. Като резултат те са изградили позитивно отношение към себе си, околните и света. Изложбата доказва тези изводи. Тя ще бъде експонирана до сряда, 27 ноември, в община Смолян, от 9.00 до 16.00 часа.

Заслужава си всеки да я посети и ако може да си закупи нещо, а чудесните картини са много хубав коледен или новогодишен подарък. Още повече, че са уникални и са изработени с много любов и творческо въображение.

Вирни се горе