Учиници от Гимназията по приложни изкуства в Смолян участват в изложба „Луди млади“ в Пловдив

Учиници от Гимназията по приложни изкуства в Смолян участват в изложба „Луди млади“ в Пловдив

В музей „Дом на хумора и сатирата“ Пловдив днес ще бъде открита представителна изложба на специализираните художествени училища за приложни изкуства към Министерството на културата, които са членове на асоциацията „Луди млади“. Откриването ще бъде в четвъртък, 9 март, от 18.00 часа в зала № 5 на Дома на хумора и сатирата.

Участници в изложбата ще бъдат Национална гимназия за приложни изкуства „Тревненска школа” – Трявна, Национална гимназия за приложни изкуства „проф. Венко Колев” – Троян, Национална художествена гимназия „Димитър Добрович” – Сливен и Професионална гимназия за приложни изкуства – Смолян.

Асоциация „Луди млади“ е основана през 1996 г. като неправителствена организация в обществена полза с подкрепата на фондация „Отворено общество”. Асоциацията има за цел да съхранява и развива автентичните художествени занаяти и националните традиции в българската култура. Мисията й е да утвърждава по света ролята им на носители на идентичност, многообразие и ценности, които възпитават личности и изграждат здрави общества.

Вирни се горе