Учениците от НУФИ “Широка лъка“ представиха свои изпълнения в два концерта

Учениците от НУФИ “Широка лъка“ представиха свои изпълнения в два концерта

Един месец след началото на учебната година учениците от НУФИ “Широка лъка“ вече представиха свои изпълнения в два концерта.

На 15 октомври гости в училището бяха читалищни и културни дейци от гр. Велико Търново.Те се насладиха на прекрасните изпълнения на оркестъра, хора и ансамбъла на училището, представени от талантливите ученици, които показаха красотата на различните фолклорни области на страната.

На 17 октомври учениците от НУФИ“Широка лъка“ изнесоха пореден концерт. Този път гости бяха директори, учители и ученици от пет страни – Полша, Италия, Турция, Румъния и България, които са на посещения в нашата страна по Проект „Еразъм+“ и осъществяват този проект съвместно с ОУ “Гео Милев“-с.Грохотно с директор г-жа Фани Василева.

Гостите останаха очаровани от училището и най-вече от изпълненията на учениците, които на сцената са истински професионалисти.Те показаха задоволството си от топлото посрещане и от прекрасния концерт. Проектът ще продължи и през следващия месец ноември, когато предстои гости на НУФИ“Широка лъка“ да бъдат отново ученици и учители от други пет страни – Франция, Швеция, Кипър, Малта и Италия.

Вирни се горе