Ученичка на НУФИ „Широка лъка” спечели стипендия

Ученичка  на  НУФИ „Широка  лъка”  спечели стипендия

Ученичката от НУФИ „Широка лъка” Нели Йотова /11 клас/, специалност Народно пеене, спечели едногодишна стипендия от Фондация „Академия проф. Кирил Стефанов”. През ноември миналата година Нели Йотова спечели и Първо място на Национален конкурс – надпяване, посветен на 80 – годишнината от рождението на проф. Кирил Стефанов – композитор и дългогодишен диригент на Фолклорен ансамбъл „Пирин”.

През годините на своето обучение в НУФИ „Широка лъка” Нели е печелила доста награди и отличия. Тя е носител на Сребърна лира на Орфей от фолклорния конкурс „Орфеево изворче” – от 2011 и 2013 г. На Първия национален конкурс „Северняшки славеи”, Велико Търново 2013, бе удостоена с Поощрителна награда. В края на януари 2014 г. Нели участва в предаването по БНТ 1 „Иде нашенската музика”, посветено на северняшкия изпълнител Борис Машалов. Всички тези награди на Нели Йотова са резултат от упорит труд и желание за овладяване на певческото изкуство. Важна е ролята и на нейният учител по специален предмет госпожа Соня Балабанова – учител, чиито ученици неведнъж са печелили награди и отличия от различни конкурси.

В края на седмицата, на 22 и 23 март 2014, ученици от НУФИ „Широка лъка” ще покажат своя талант и майсторство на XIV Национален музикално – фолклорен конкурс „Орфеево изворче” – Стара Загора, 2014. Нека да им пожелаем успех и вярваме, че ще се върнат с много заслужени награди .

Вирни се горе