Три спектакъла с образователна цел за малчуганите представя смолянският театър

Три спектакъла с образователна цел за малчуганите представя смолянският театър

Три спектакъла с образователна цел за малчуганите от подготвителните групи в детските градини и за учениците от I до IV клас подготвя за новия творчески сезон 2017/2018 Родопският драматичен театър „Николай Хайтов“ в Смолян. Постановките трябва да са готови до края на септември, споделя директорът на театъра Румен Бечев. Спектаклите са на Панайот Цанев и са със заглавия „Екокарнавал“, „Весел светофар“ и „Училище любимо“. В тях освен актьорите от Театъра ще участва и публиката – предучилищните групи и ученици от началния етап на обучение.

Представленията са съобразени с възрастта на децата, свързани са с учебните им програми и включват игрови ситуации. Трупата на Театъра има благородната амбиция да посети със спектаклите всички общини на среднородопската област и така чрез средствата на сценичното изкуство да допринесе за възпитанието и образова¬нието на подрастващите.

Началото на новата учебна година съвпада с рождената дата на патрона на Родопския драматичен театър – писателя Николай Хайтов. На 15 септември заедно с цветята над училищния праг на детските градини и училищата, смолянчани полагат китка цвете и пред скулптурната композиция на бележития родолюбец Николай Хайтов и неговия литературен герой Аго Хасан пред вратите на Театъра, а от 19.00 ч. театърът ще представи спектакъла „Чичовци-2014” комедия по едноименната повест на Иван Вазов. Очаквайте и премиерите на; „Хък Фин” по „Приключенията на Хъкълбери Фин” – 20.09; „Зле съшитият Орфей” – 28.09 и „Палежи и грабежи” по разкази на Николай Хайтов – 26.10. 2017 г.

Вирни се горе