Талантливи деца от Смолян участваха в VI Национален конкурс за популярна песен „15 лалета“ в Хисаря

Талантливи деца от Смолян участваха в VI Национален конкурс за популярна песен „15 лалета“ в Хисаря

От 27 до 29 април тази година се проведе VI Национален конкурс за популярна песен „15 лалета“ в град Хисаря.

В тазгодишното издание на конкурса взеха участие ВГ „Ро-войс“ към НЧ „Христо Ботев – 1871“ в град Смолян. Те се представиха в IV възрастова група в раздел „вокални формации“. В същата възрастова група, раздел „индивидуални изпълнители“ участваха Антонина Карабова и Божидара Николова, възпитаници от класа по поп и джаз пеене на Кристина Владимирова към читалището.

С всяка следваща година конкурсът набира не само популярност, но и нивото на качеството се покачва. Година след година изпълнителите стават все по-добри, музикалните способности се подобряват, както и изискванията към изпълненията. На фона на силните участници смолянските деца не останаха с празни ръце. Божидара и Антонина си тръгнаха с поощрителни награди, а ВГ „Ро-войс“ заслужено зае второто място и получи покана за участие в международен конкурс – фестивал. Освен купа и диплом, децата получиха чанти с материални подаръци. Тази година журито бе в състав: Алекс Нушев – аранжор и музикант, Снежана Петкова – певица, Ваня Костова – певица, и последния член и председател на журито – Мими Иванова.

По същото време в град Смолян на 28 април се проведе второто издание на конкурса „Талантите на Смолян“. В него, наред с десетки други деца, се конкурираха и малките възпитаници от класа по поп и джаз пеене на Кристина Владимирова към НЧ „Христо Ботев – 1871“ в Смолян, а това са Яна Гайдова, Виктория Хаджиева, Елияху Шеетрит и Ростислава Райчева. Децата се състезаваха в една възрастова група. Второто място бе отсъдено на Яна, а третото място – на Виктория. Прекрасното представяне и на четиримата говори за една упоритост, желание за работа и любов на децата към музиката.

Да пожелаем едно нестихващо желание на тези деца да се занимават с изкуство и да развиват своите дарби и умения,, съобщи Кристина Владимирова.

Вирни се горе