Световна продуценска къща снима филм за Роженския събор

Световна продуценска къща снима филм за Роженския събор

Световноизвестната продуцентска компания IMS PRODUCTIONS изпраща специален свой екип да снима Роженския събор.. Англичаните са заинтригувани от богатата програма на традиционни български демонстрации и надпревари, характерни само за нашата страна, съобщиха организаторите.

Продуцентът Родри Евънс и операторът Андрю Мот в продължение на 5 дни ще са в Родопите за да отразят уникалния български фестивал на народното творчество, животновъдството и занаятите. Те ще снимат състезанията по ръчно стрижба на овце, ръчното доене на овце, народните борби, нестинарството, изложението на овчарските кучета, демонстрациите на бойни умения, ревютата на автентични носии и надпяванията.

IMS PRODUCTIONS произвежда популярното по цял свят магазинно предаване Trans World Sport, което се излъчва в 180 държави. Компанията направи през последните дсесетина години портретни филми за няколко легендарни български спортисти: Йордан Йовчев, Стефка Костадинова, Кубрат Пулев, Армен Назарян и др. Този път обаче целта на продецентите е да отразят Роженския събор като събитие с изключително значение и уникален формат. За целта те възнамеряват да направят 12 минутен документален филм, който да се излъчи в едно от следващите издания на Trans World Sport.

Вирни се горе