Среща с писателката Величка Настрадинова се проведе в Регионална библиотека

Среща с писателката Величка Настрадинова се проведе в Регионална библиотека

Над 50 деца от смолянските училища ОУ „Иван Вазов” и СОУ „Отец Паисий” се срещнаха с писателката Величка Настрадинова. Срещата се проведе в Регионална библиотека „Николай Вранчев”, които съвместно с издателство „Летера” организираха инициативата. Деана Миткова от издателството представи най-новата книга – 19-та поред на писателката – „24 чисто нови приказки”. В тях става дума за сови, светулки, папагали, феи, котки и т.н. Приказките са весели и говорят на децата на разбираем език. Те ненатрапчиво внушават добри мисли, стремеж към духовно издигане и любов къв всички твари, които населяват тоя свят, които ние хората считаме за лично наш. А той е за всички – и за охлювите, и за тревите …, обясни пред децата Величка Настрадинова. Това съобщиха от сайта на Регионална библиотека.

Авторката е лауреат на българската награда за фантастика – „Гравитон”, също така и на награда за най-добър роман на издателство „Христо Г.Данов”. През 2012 г. е удостоена с награда „Пловдив” за сборника разкази „Градът на жеравите”. Член е на Съюза на българските писатели.

По образование е музикант, дълги години е преподавала музика, но има и таланта да пише приказки. Тя разказа как е написала и последната си книга – събира впечатления от близки, познати и приятели на различна възраст. Вдъхновена тя съставя текстовете.

Интересно е, че илюстрациите в книжката са нарисувани от деца – възпитаници на школата „Мода дизайн”, с ръководител Милена Владкова към НДК.

„24 чисто нови приказки” вече е в Детски отдел на библиотеката и читателите ни могат да прочетат най-новите приказки на Величка Настрадинова.

Вирни се горе