Спектакълът „8” в Смолян

 Спектакълът „8”  в Смолян

Спектакълът „8” ще гостува на Родопския Драматичен Театър в град Смолян – 28 декември, 2013 г., 19.00 ч. Специален гост на шоуто ще бъде един от най-добрите саксофонисти в България – Димитър Льопев. Билетите за спектакъла в Смолян ще са по 5 лв. и ще се продават на касата на театъра на 26, 27 и 28-ми декември. Премиерата на най-новия спектакъл на танцова формация “Pop&Roll” – “8” беше на 18 декември на сцената на Модерен театър в София.

Рафи, Skywalkers и DJ SKILL бяха сред специалните гости на спектакъла, разказващ историята на стрийт културата. Премиерата на “8” съвпадна и с третия рожден ден на формацията Pop&Roll. “8” е осъществен с любезната подкрепа на Министерство на културата. Една година след успешната премиера на „7D”, разказващ историята на стрийт танца в най-чистия му вид, идва и логичното продължение „8”, чийто артистичен директор е Костадин Екзаров „Екзарка“.

Създателите от Pop&Roll и продуцецнтите от Сдружение Sleepwalkingz отново ще предизвикат публиката, този път с помощта и на новите попълнения в редиците на танцовата формация: едни от най-добрите изпълнители на брейк танца в България: Захари Младенов, Zak The Thriller и Панайот Златев, Шефа които често виждаме на финалите в родните хип хоп и бибой съзтезания, обикновено в компанията на Mоnstribe и Mad Skillz. Доказали се като едни от малкото истински експериментатори, верни на органичната хип хоп културата и стрийт танците, Pop&Roll изграждат “8“, водени от желанието си да стигнат до основите на хип хопа и да изведат на преден план неговата колоритност. Артистите представят един нов прочит в танцовата интерпретация, акцентират на вълнуващата хип хоп емоция, заредена с енергия и разнообразие от танцови стилове.

„8“ е уникален танцов пърформанс, резултат от дългогодишния опит на членовете на Pop&Roll, доказали се и на международната стрийт сцена. „8“ е уникален и с това, че е единственият стрийт спектакъл с толкова изявено и многобройно дамско участие. Музиката, неразривна част от „8“, разбира се, отново е в тон с цялостната визия на представлението и обещава чист фънки ритъм и бийтбокс, изпълнени на живо.

Премиерата на „8“ представи на сцената и добре известния Рафи, но този път в една различна светлина. Рафи, заедно с другите специални гости, Skywalkers и DJ SKILL, се включват в този необикновен разказ за стрийт културата, излизайки от амплоато си на поп изпълнител. Рафи ще „жонглира“ с множеството стрийт денс стилове и каламбур от бийтбокс, гласове, скречове и барабани. Освен на Захари Младенов и Панайот Златев в „8“ ще се насладим и на един от „най-фънки“ танцьорите в България – Камен Попов, познат като Черния или Blackbird. Той е от артистите, в чийто вени вместо кръв тече музика, както често споделят за него колеги и почитатели. В женските редици на Pop&Roll също има свежо попълнение, а именно Тони Кованджиева. И четиримата артисти са дългогодишни верни приятели на Sleepwalkingz, а сега в общ състав с Pop&Roll не спират да покоряват родната танцова сцена.

За Pop&Roll:

Pop&Roll е танцова група, създадена през 2010 г. и събираща на едно място едни от най-добрите професионални танцьори и артисти в България с дългогодишна практика и опит в сферата на стрийт културата. От създаването си до днес артистите от Pop&Roll са едни от най-търсените гост изпълнители на почти всички големи фестивали, концерти, танцови школи и училища. Членовете на групата имат куп награди от най-големите танцови състезания у нас и в чужбина, като често са канени и в ролята си на авторитетно жури. Pop&Roll е уникална комбинация от историята на всеки един от членовете на групата, обединени от желанието да изучават и усъвършенстват есенцията на движението непрекъснато.

Различните школи и стилове – попинг, уокинг, хаус, хип хоп, уакинг, брейк, които всеки от членовете на групата носи със себе си, водят до едно ново за България поднасяне на стрийт танца – чистият и първичен уличен танц, лишен от самоцелната атрактивност на масовото представяне на стрийт стиловете, съчетан с опита и креативността на някои от основоположниците на това изкуство в световен план. Част от артистите на Pop&Roll, заедно с онсователите Sleepwalkingz, са и сред виновниците за единствения по рода си в България международен младежки фестивал за стрийт танци и градска култура Jam On It. Pop&Roll са: Катерина Нонова, Яница Станкева, Силвия Молева, Елена Коларова, Боряна Сидерова, Михаела Михайлова, Тони Кованджиева, Мирта Луидж, Костадин „Екзарка“ Екзаров, Боян Пехливанов, Николай Камишев, Ивайло Стефанов, Ивайло Василев, Камен Попов, Захари Младенов, Панайот Златев, Дзавид Саку „Чамийл”, Самуил Топалов „Samm The Man” (бийтбокс), Никола Горялов (барабани), Стефан Колев „DJ SKILL”, Мирослав Марков „JOSE” и Владислав Байрактаров „VladeeJay”.

Вирни се горе