Смолянчанинът Димитър Льолев е избраникът на Даян Рийвс

Смолянчанинът Димитър Льолев е избраникът на Даян Рийвс

Саксофонистът Димитър Льолев се оказа един от героите на A to JazZ Festival. Още преди две години именно на сцената на фестивала той представи проекта си „Rhodopology“, с който спечели сърцата на всички присъстващи.

В тазгодишното издание Димитър Льолев бе част от формациите The Golden Project и Funkallero в различните фестивални дни.

Това, което накара публиката да аплодира силно появяването му отново на фестивалната сцена, бе специалната покана от хедлайнерите на втората вечер – Даян Рийвс и групата й.

Ето какво сподели по телефона Димитър Льолев с Бояна Андреева за БНР:

По време на концерта ни с Фънкалеро течеше много хубава енергия в групата. Веднага след участието ни при нас дойде организаторът на фестивала – Петър Димитров, който ми съобщи, че Даян Рийвс и музикантите й ме канят да се кача с тях на сцената. Нямаше никакви уговорки между нас. Аз бях много приятно изненадан и приех.

В разговора саксофонистът, който е получил своето джаз образование от известни американски и холандски инструменталисти, не пропуска да отбележи, че връзката, която има с българския фолклор „моделира“ идентичността му. Това най-много личи в албума му „Rhodopology“, в който българската народна музика и модерният американски джаз чудесно се преливат в една пъстра и грижливо подредена мозайка.

Вирни се горе