Шампионка от Смолян ще обучава гърци на спортни танци

 Шампионка от Смолян ще обучава гърци на спортни танци

Шампионката по спортни танци Павлина Георгиева ще обучава гърци на спортни танци. Това ще се случва в новооткритата школа по спортни танци в областния град. Преди дни, гост в новооткритото студио по спортни танци "PG DanceStudio беше Таина Савикурки – шампион на Финландия и е на 2 място в световната ранглиста на многобой по латиноамерикански и стандартни танци.

Причината за визитата на Савикурки е свързана с бъдещи съвместни инициативи с Георгиева, които ще се проведат в Смолян, като целта е развитието и популяризирането на спортните танци на международно ниво, съвместно с децата, които се обучават и тренират в “PG DanceStudio”.

В реновираното студио се обучават деца от 6 годишна възраст до възрастни. Танцьорите, които се подготвят за състезателна дейност тренират по най-добрата международна система, по която Павлина Георгиева има възможност да им преподава, благодарение на опита, който е придобила от работата си с най-добрите треньори по спортни танци от Дания, Италия, Холандия, Германия и др. Георгиева има множество сертификати от участието си на различни международни тренировъчни лагери, в които се усвояват новите техники в спортните танци. “Щастлива съм, че мога да дам това, което съм научила от най-големите светила в спортните танци именно на децата от Смолян, защото аз съм тръгнала от тук” – казва Павлина Георгиева.

Още през септември 2015г. ще се организират международни лагери и с участници от Гърция.

Вирни се горе