Семейство Сарандалиеви представи фотоизложба за 100 годишнината от организираното туристическо движение в Смолянско

Семейство Сарандалиеви представи фотоизложба за 100 годишнината от организираното туристическо движение в Смолянско

Талантливите фотографи бяха поздравени и от името на кмета Николай Мелемов

В Изложбената зала " Петър Стайков " на КДК, тази вечер, бе открита фотоизложба по повод 100-годишнината от организираното туристическо движение в Смолянско. Автори на 30-те фотоса в колекцията са Анета, Кирил и Сашо Сарандалиеви, а неин организатор е Туристическо дружество „Карлък“, което неотдавна отбеляза вековния юбилей. Талантливите фотографи представят емблематични места, скални феномени и природни забележителности, част от които са и в 100-те национални туристически обекти.

„Идеите за тази изложба идват по повод 100 –годишнината на ТД „Карлък”.С тази изложба сме показали малка частица от красотата на Родопите и България. Без да се показва в снимки нашата планина няма как да се развива и популяризира туризма”, посочи при откриването популярния фотограф Сашо Сарандалиев. Той каза, че посвещава тази изложба на покойния му баща Лазар Сарандалиев, който е един от първите посетил 100-те национални туристически обекта и активно се е занимавал с туристическа дейност. Сарандалиев благодари и на организаторите на експозицията ТД „Карлък” и КДК.

Талантливите автори на изложбата бяха поздравени от зам.-областния управител Адриан Петров и председателя на Общинския съвет инж.Димитър Кръстанов, който е и председател на ТД „Карлък”.

От името на кмета Николай Мелемов беше прочетен поздравителен адрес В него се казва: „ Хубаво е когато творческите личности на Смолян успяват да реализират идеите си. Вие продължавате добрите традиции на фотографската гилдия в нашия град- да представяте на публиката интересни и вълнуващи снимки на заобикалящия ни свят и многоликия живот. По този начин популяризирате и красотата на Родопа планина. Желая на цялото семейство да сте живи и здрави, прекрасно настроение и отворена душа за всичко хубаво около нас.” Изложбата ще остане на вниманието на смолянчани и на всички запалени туристи до края на м. ноември т. г.

Вирни се горе