Съвместна фотоизложба представиха Цветан Маджаров и Мирослав Бекяров /снимки/

Съвместна фотоизложба представиха  Цветан Маджаров и Мирослав Бекяров /снимки/

Благотворителна фотоизложба на двамата фотографи Цветан Маджаров и Мирослав Бекяров беше открита тази вечер в изложбена зала „Петър Стайков” . Събитието откри известният фотограф Сашо Сарандалиев, който благодари на община Смолян, КДК и на всички присъстващи, които са дошли да се насладят на фотографското изкуство на тези волеви хора. „Всеки е бил пред фотоапарата на Цецо. Той снима от дълго време и е навсякъде, където може да се случи нещо. Мирослав е млад фотограф, който умее да вижда невидимото. Преживях удоволствие, докато подреждахме и оформяхме изложбата. Снимките са еднакъв брой по 38 и за двамата фотографи. “Поздравявам ги за волята да работят тази нелесна професия”, посочи в словото Сарандалиев. Зам.-кметът Венера Аръчкова връчи поздравителни адреси на двамата фотографи от името на кмета Николай Мелемов. Радвам се, че община Смолян е съорганизатор на това мило тържество, каза Аръчкова и прочете поздравителните адреси. „За Мирослав Бекяров това е първата фотографска изложба. Макар и твърде млад, вие имате уникален усет за красивото. Животът ни изправя пред много трудности, а вие заслужавате нашето възхищение. Следвайте своя път и търсете нови открития!”, се казва в поздравителния адрес на Мелемов.

Цветан Маджаров е емблематично лице на град Смолян. „Вие успявате да реализиратe идеите си и продължавате добрите традиции на фотографската гилдия в нашия град. Представяте интересни снимки от заобикалящия ни свят и многоликия ни живот. Те са създадени от човека, който заслужава възхищение за силния си дух и умение да преборва трудностите”, посочва Мелемов в поздравителния си адрес до Цветан Маджаров. Каквото и където да се случва, Цветан е винаги там. Ако го няма, нещо не е наред със събитието. Вълнувам се, защото и той, и момчето, което следва неговия нелек път, имат трудна съдба и намират начин да пресъздадат една приказка, която ни заобикаля, с която сякаш сме свикнали, но преоткриваме наново”, каза при откриването на изложбата и евродепутатът Владимир Уручев. Той прикани присъстващите да направят така, че и Цецо и Мирослав да запомнят приближаващата Коледа и Нова година с нашата подкрепа, защото не са сами. Поздравления отправиха и зам.-областният управител Адриян Петров, директорката на Регионалната дирекция „Социално подпомагане” Петя Пампорова, РУО-Смолян, журналистката Петя Гайдарова и др. Творбите на двамата автори с увреждания са трогващ поглед към красивото в делника на хора, преодоляващи болката. Цветан Маджаров е известен фотограф и фоторепортер, запечатал в хиляди снимки историята на Смолян и Родопите през последните пет десетилетия. Фотосите на ученика в инвалидна количка Мирослав Бекяров са съзерцателен разказ с красиви пейзажи и кадри, фокусирани върху детайла и уловени мигове.

Излoжбaтa ce opгaнизиpa в нaвeчepиeтo нa Koлeдa c блaгoтвopитeлнa цeл oт общинa Cмoлян и Kлyбa нa дeйцитe нa ĸyлтypaтa. Πocтъплeниятa oт блaгoтвopитeлнaтa излoжбa щe бъдaт пpeднaзнaчeни зa pexaбилитaциятa нa Mиpo и закупуването на нoв cлyxoв aпapaт зa Цeцo.

Вирни се горе