Самодейци участваха в патронния празник на СУ ”Св.Св.Кирил и Методий”-Смолян

Самодейци участваха в патронния празник на  СУ ”Св.Св.Кирил и Методий”-Смолян

11 май – Ден на Светите Кирил и Методий

На този ден патронния празник на СУ ”Св.Св.Кирил и Методий” бе честван с празничен концерт в зала 1 на читалище “Христо Ботев-1871” град Смолян. Програмата бе съвместен проект в по-голямата си част с участието на читалищни състави и солисти. След химна и “Върви народе възродени”, изпълнението на Борислав Маджаров от класа по джаз и поп пеене с вокален педагог Кристина Владимирова взриви публиката с песента “Ако си дал”.

Изключително изпълнение на Божидара Николова от същия клас предизвика възторжени възгласи. Много добро присъствие показаха група ДМФ “Щурче” с вокален педагог Кристина Владимирова и ТФ” Зареница” с художествен ръководител Марияна Йосифова. Демонстрираха завидно постижение и удоволствие от танцуването.

Камерна група гайдари от ДГС “Апостол Кисьов” изсвириха сюита.

Празника се пренесе на площад “Свобода”, където се изви дълго хоро.

В следобедните часове в хорова зала “Атанас Капитанов” в читалището учениците от 4 клас бяха публика на техни съученици, които свирят на пиано и показаха своите постижения. Това бяха три възпитанички от МШ ”Стефан Бончев” от класа на Мария Марковска- Антония Марковска ,Василена Шкодрова и Кристина Славова от класа на Славка Метексинова, съобщи Мария Марковска.

Вирни се горе