С песните на Надежда Хвойнева, Левочево ще отпразнува събора „Илинден –среща на родовете”

С песните на Надежда Хвойнева, Левочево ще отпразнува събора „Илинден –среща на родовете”

Празникът на селото ще се проведе от 22 до 24 юли

И тази година село Левочево ще отпразнува традиционния събор „Илинден- среща на родовете” от 22 до 24 юли . В рамките на празника ще се проведе и VІ –ят национален конкурс „ Надпяване с песните на Надежда Хвойнева”. В него ще участват 30 млади таланти. Родолюбивото село ще отбележи и 180 години от построяването на църквата „Св.Св. равноапостоли Петър и Павел”. Родените през 1966 г. ще честват 50 годишен юбилей. Тържествата започват на 22 юли /петък/ от 19.00 часа с народно веселие. На 23 юли /събота/ от 9.00 ч. , Божествена св.литургия в храм „Св.Св. равноапостоли Петър и Павел” ще отслужи архимандрит Висарион. От 10,30 часа ще бъде открит VІ –ят национален конкурс „ Надпяване с песните на Надежда Хвойнева. От 19.00 часа, същия ден, ще бъде открит официално празника на Левочево. След това ще има концерт с участието на наградените в конкурса „Надпяване с песните на надежда Хвойнева” и певческа група „Надежда” –с.Левочево.

На 24 юли /неделя/ от 11.00 часа ще се проведе среща на родовете и ще се раздаде благословен курбан на параклиса „Св.Илия” в местността Илинден. От 19.00 часа ще има народно веселие и ще се закрие празника на Левочево.

Организатори на събитието са община Смолян, кметство Левочево, ГПК „Сакарка” , местното читалище „Развитие – 1919 г.” и църковното настоятелство при храм „Св. Св. Петър и Павел”.

Вирни се горе