С концерт започва театралният фестивал „Забранено за възрастни”

С концерт започва театралният фестивал „Забранено за възрастни”

С концерт на звездата от Χ фактор – Богомил днес, 24 септември стартира първото издание на Международния театрален фестивал за детска и младежка публика „Забранено за възрастни”. Концертът ще започне от 17 часа на построена за целта открита сцена на стария център в Смолян.

Час по-късно – в 18 ч. ще има шествие, организирано от театър „Фаертер” от стария център, а от 19 часа ще започве първата постановка от фестивала – „Пътници във влака” на театър „Оскар” от Швейцария.

Само за 6 лв. смолянчани могат да видят таланта на артистите, които играят по световни сцени, билета за деца е 3 лева, съобщи режисьорът Петър Тодоров, който е председател на фондация „За Родопите”. Веднага след спектакъла предстои на открито впечатляващо „Огнено шоу”.

Фестивалът ще продължи до петък и дотогава младежите от Смолян ще имат уникалната възможност да видят 12 спектакли от пет държави, които ще имат над 30 представления само в града и още пиеси в другите общини в областта. Представленията ще се играят на двете сцени в театъра и в залите на трите читалища в града в Смолян – "Христо Ботев, в Устово – „Кирил Маджаров” и в Райково – „Орфееви гори”.

„Забранено за възрастни” се организира от Фондация „За Родопите” и община Смолян със съдействието на Министерство на културата и Програма „Изкуство в движение” на Фондация „Америка за България” и Фондация „Арт Офис.

Вирни се горе