Родопският драматичен театър представя „Зле съшитият Орфей“

 Родопският драматичен театър представя „Зле съшитият Орфей“

Родопският драматичен театър “Николай Хайтов” ще представи на 28 септември от 19 часа за почитателите на театралното изкуство премиера на най-новата постановка „Зле съшитият Орфей“. Автор и режисьор Росица Обрешкова, сценография и костюми Елена Иванова, музикална среда Мира Искърова.

В основата на сюжета е митът за родопския певец Орфей, чиято лира замлъква след като не успява да изведе любимата си Евридика от подземното царство на Хадес. Орфей умира, разкъсан от поклонничките на Дионис – вакханките (менадите), които разхвърлят тялото му по четирите краища на света. „Зле съшитият Орфей“ е съвременно бълнуване в митология. Оправдателна пледоария на женската природа пред съда на времето. Това е авторски текст, с който споделяме страха от времето, от самотата, болката от предателството и от отсъствието на любов. Бълнуваме във вечното търсене на хармония и благост. Бълнуваме шеговито, болезнено, иронично, искрено и без задръжки. Бълнуваме театрално!

В ролите на вакханки ще видим Емилия Ованесян, Искра Йосифова, Миряна Найденова, Божана Мановска, Габриела Накова и Боряна Бабанова.

Ето какво сподели за SmolyanNews.com Росица Обрешкова:

http://www.smolyannews.com/video/zle-sashitiyat-orfey---predstoyashta-premiera - na-rdt-n-haytov--smolyan

Вирни се горе