Родопски драматичен театър кани на нощ на театрите

Родопски драматичен театър кани на нощ на театрите

Жарки приятели на театъра, Родопски драматичен театър „Николай Хайтов” Смолян за пореден път се включва в европейската инициатива НОЩ НА ТЕАТЪРА. В миналогодишното издание театърът ни беше отбелязан като един от най-активните, с най-много акции в нощта. Тази година отново сме подготвили много изненади за нашите съграждани. Нощта на театрите стартира на 21 ноември събота в 10.30 часа сутринта с детския спектакъл „Копче за сън” от Валери Петров. Децата и техните родители ще имат възможност да разгледат изложба „театрален реквизит” в фоайето на театъра. Ще имате уникалната възможност да видите театрални реквизити от постановки на Леон Даниел, Юлия Огнянова, Теди Москов, Александър Морфов.

След детското представление директорът на театъра и началникът на техническите служби ще покажат на децата и техните родители театралното задкулисие, как и откъде се завърта кръга на сцената, ще имат уникалната възможност да се спуснат с пропадалата, да се научат как действат пултовете за осветление и звук, да разгледат пространствата, в които се съхраняват реквизита и костюмите.

В 18.00 часа тръгва факелното шествие на бъдещите актьори от Театрална школа Юлия Огнянова. Факелното шествие стартира от кино „Дружба”. Младите актьори ще дефилират в театрални костюми. На входа на театъра в 18.30 часа ще бъдат посрещнати от духова музика и смолянчани ще бъдат поздравени с кратко приветствие на директора „Театърът свети в нощта”.

В 18.40 часа в малкото фоайе пред зала 2 се открива изложбата „Театрални портрети”. Това ще бъдат лицата на РДТ „Н. Хайтов”, видяни през погледа на сценографа Виктория Филипова.

От 19.00 часа ще започне любимия на родопчани спектакъл „ Ромео и Жулието от Дунево” в зала 1.

От 21.30 часа в зала 2 започва спектакъла „Нирвана” /продължителност 1ч.10 мин./ След представлението творческият екип кани зрителите му на разговор и чаша вино, в който ще споделят подробности от творческия процес около правенето на спектакъла.

Всички събития са на преференциални цени – „Копче за сън” – единичен билет 3.00 лв. и само за НОЩТА НА ТЕАТРИТЕ – дете с придружител – цена на билета 5.00 лв., всички билети за „Ромео и Жулиета от Дунево” са 6.00 лв., всички билети за „Нирвана” са 5.00 лв., а виното, разбира се, е безплатно.

Вирни се горе