РИМ-Смолян организира конкурс за рисунка на тема: „С освободителите през Родопите”

РИМ-Смолян организира конкурс за рисунка на тема:  „С освободителите през Родопите”

По повод 135-годишнината от Освободителната Руско-турска война Регионален исторически музей „Стою шишков” – Смолян, със съдействието на Регионален инспекторат по образование – Смолян, организира конкурс за рисунка на тема: „С ОСВОБОДИТЕЛИТЕ ПРЕЗ РОДОПИТЕ”.

Целите на конкурса са:

√ Надграждане на знанията за Освобождението на България от османско владичество, придобити в училище. √ Стимулиране развитието на творческото въображение и фантазия у учениците и обогатяване познанията им по темата. √ Формиране интерес към музейната институция като източник на знания по история.

В конкурса могат да участват ученици от V-ти до VІІІ-ми клас. Могат да бъдат представени творби, изпълнени в различни техники – живопис, графика, апликация, колаж. Материали – по избор на участниците. Формат А3 – задължителен.

Рисунките могат да пресъздават по избор: бойните действия по време на Руско-турската освободителна война; по пътя на войната; памет за войната от Смолянска област (паметници и паметни места); оръжия и вещи, които се съхраняват в музея и музейните сбирки в областта (всеки четвъртък, при предварителна заявка – безплатен достъп за РИМ – Смолян).

Срокът за представяне на творбите е 22 февруари 2013 година.

За повече подробности:

Тел.: 0301/ 6 57 53; GSM: 0887 985720.

Уредник Тинка Белегова

Вирни се горе