РДТ – Смолян представя поетичен спектакъл на открито

 РДТ – Смолян представя поетичен спектакъл на открито

Премиерата на поетичния спектакъл „Там, където не сме” ще се играе на 3 и 4 юли от 21.00 часа на каскадите пред Родопския драматичен театър.

Поетичният спектакъл е по текстове на Георги Господинов. „Стъпка по стъпка от нестандартните форми по време на извънредното положение се роди идеята за спектакъла. Каня всеки от нашия град и гостите да го посетят“, каза директорът на смолянският театър Румен Бечев. Той представи и афиша за месец юли: на 9 юли от 19 часа смолянчани и гостите на града ще могат отново да се насладят на спектакълът „Театър, любов моя“. „Дванайсета нощ…или как желаем?“ ще бъде представен на 16 юли от 19 часа, а „Калуня-каля“ – на 23 юни, също от 19 часа. За най-малките любители на театралното изкуство са предвидени спектаклите „Приключения опасни с герои сладкогласни“ на 18 юли от 11 часа, и „Весел светофар“ на 25 юли от 11 часа.

В Театъра се спазват всички противоепидемични мерки – извършва се непрекъсната дезинфекция, зрителите са задължително с маска и залите се пълнят на 50 %, както е по изискванията. „Бъдете усмихнати. Животът си е наш, нека го направим качествен, хубав, весел и тогава ще бъде продуктивен. Другото е самоубийство“, каза Румен Бечев.

Сценарият и режисурата на спектакъла „Там, където не сме” са на Делян Илиев, видео и музика – Мира Искърова. В спектакъла участват актьорите Емилия Ованесян, Димитър Димитров, Атанас Найденов, Преслава Георгиева, Димитър Мартинов, Самуела-Ивана Церовска. В постановката са използвани стихотворения и фрагменти от книгите „Черешата на един народ“, „Писма до Гаустин“, „Там, където не сме“, „Физика на тъгата“, „Времеубежище“, „Естествен роман“, „И други истории“ на издателство „Жанет-45“. При лоши метеорологични условия спектакълът ще се играе във фоайето на театъра.

Билети могат да се закупят на касата на театъра и на тел. 0893 338 173 и 0893 338 166.

Вирни се горе