Пролетен концерт се състоя в Планетариума

Пролетен концерт се състоя в Планетариума

За трета поредна година в нашия град се състоя традиционния пролетен концерт, който се провежда в Планетариума съвместно с читалище „Христо Ботев-1871г.“. Това се превърна в традиция и се приема с много добри отзиви от смолянското общество,съобщи Мария Марковска.

В тазгодишния концерт основно участие взеха Дуо „Класика“ в състав: Кристина Владимирова – вокал и Людмила Белева – пиано. Те се представиха с много разнообразен репертоар, обхващащ популярната музика, джаз стандарти, както и български поп песни на известни наши изпълнители.

Някои от заглавията са: „I'm wishing on a star”; “Killing me softly”; Fly me to the moon”; Hit the road, Jack”; “Защим е мене“; „Готови ли сте за любов“; „Но дали“. Песните бяха изпълнени с много чувство и професионализъм. Замисълът на програмата бе одобрен от публиката, която аплодираше участниците. Дуо „Класика“ се представи и във формат трио, като третият участник беше Красимир Узунов – саксофон и кавал. И в този трио вариант съставът се представи достойно. Бяха изпълнени популярни български песни, познати на аудиторията.

Между изпълнителите на Дуо и Трио се изявиха и други артисти. Това бяха ВГ „Ро-войс“, която се представи с 2 песни, една солова песен на Симона Георгиева, дуетно изпълнение на Кристина Владимирова и Сияна Сакалева, една авторска песен на Кристина Владимирова и Руслан Босилков и танц на ТФ „Зареница“.

Концертът бе построен в градация, като изпълнителите показаха най-доброто от себе си. Публиката аплодира изпълненията и изказа възхищението си. Тази традиция, която се създаде между Читалище „Христо Ботев-1871г.“ и Планетариум – Смолян, се оказа сполучлива и подкрепяна от обществеността.

Домакините, в лицето на Планетариума, поздравиха участниците и пожелаха бъдещи успехи на съставите, както и още съвместни изяви.

Този Концерт беше едно по-различно културно събитие, внасящо позитивизъм и енергия у слушателя. На добър час и занапред!

Вирни се горе