Приключи една успешна учебна година за НУФИ Широка лъка

Приключи една успешна учебна година за НУФИ Широка лъка

С тържествена церемония в националното училище за фолклорни изкуства „Широка лъка" беше закрита учебната 2012/2013 година. Една година на усилен труд, който е в основата на постигнатите успехи. Ще запомним тази учебна година с двукратното гостуване в Брюксел. Първо, по покана на кмета на белгийската столица, господин Фреди Тилеманс, учениците участваха с концертни изяви по време на Коледните празници, а през април по покана на еврокомисар Кристалина Георгиева талантите на НУФИ „ШИРОКА ЛЪКА” пяха, свириха и танцуваха български танци на прочутия площад Гранд Пласе, както и в концертните зали на Брюксел. Коледен концерт НУФИ „ШИРОКА ЛЪКА” изнесе пред народните представители в Народното събрание, както и пред жителите и гостите на с. Широка лъка. Няма как да пропуснем участието на група от училището на Фестивала в град Енис, Репблика Ирланидия. Много отговорен беше съвместният концерт с Ансамбъл „Пирин” в зала 1 на НДК по случай 80 години от рождението на проф. Кирил Стефанов.

С цел популяризиране дейността на училището и във връзка с кампанията за привличане на талантливи деца , през месец май бяха изнесени образователни концерти в селата Бенковски, Дрангово, Средец, Падина и Жълтуша.

Успешни и запомнящи се баха и концертите в Пловдив, Доспат, Девин, Смолян. А концертната зала на училището често се оказваше тясна за гостите от близо и далече, които искаха да се насладят на изпълненията на талантливите ученици, облечени в красиви традиционни костюми.

А наградите и грамотите – талантите на НУФИ „ШИРОКА ЛЪКА” се връщаха винаги окрилени от успешното си представяна на „Орфеево изворче” – Стара Загора, „Янко Петров” – Гълъбово, от конкурсите „С песните на Надка Караджова” , „проф. Иван Шишманов”.

И ето, учебната година приключи. Сега учениците от НУФИ „ШИРОКА ЛЪКА” усилено се подготвят за годишните изпити по специален предмет , камерна музика, задължително пиано, танци на народите. Освен това продължават репетициите за участието им на Фестивала „Орфей пее с морето” в Приморско в началото на септември.

Музика, песни и танци – такъв е животът в НУФИ „ШИРОКА ЛЪКА” . Съхръняване и популяризиране на българския фолклор, на българските ценности и традиции – това е нашата мисия. И ако има талантливи деца, които желаят да развиват своите заложби – очакваме ги от 25 август до 5 септември, когато в НУФИ „ШИРОКА ЛЪКА” ще се проведе допълнителен прием.

Вирни се горе