Представят учителя-краевед и писател от Неделино, Светозар Любомиров в КДК

Представят учителя-краевед и писател от Неделино, Светозар Любомиров в КДК

Творческа вечер на Светозар Любомиров от Неделино ще се състои на 13 октомври, четвъртък, от 18 часа в зала “Петър Стайков” на КДК. Св. Любомиров е дългогодишен учител в СУ “Св. св.Кирил и Методий” в гр. Неделино и през всичкото време се занимава с изследователска, събирателска и художествено-творческа работа. Той е един от малкото, да не кажем единственият мъж в този град, който ходи всеки ден с костюм и вратовръзка.

Любомиров е автор на книгите: “Родопите, човекът и песента” (2001), “Извън плена на музата” (2004), “Диманово (родното му село) – разбудената памет” (2007), “Неделинският двуглас” (2008), “Укутени лафове” (2011), “100 години светско училище в Неделино” (2013), на учебни помогала по литература за VІ и VІІ клас и др. Носител е на редица награди за заслуга към образованието, сред които и най-високата – наградата „Неофит Рилски" на МОН. В момента е докторант във Великотърновския университет “Св. св. Кирил и Методий”.

Богатия си опит на учител по литература и наблюденията си върху преподаването и въприемането на литературните произведения в училище е събрал в книгата “Обучението по литература. Поглед върху теорията и практиката”, излязла през май 2016 г.

Вирни се горе