Представят спектакъла 'Орфей и Евридика' на Смолянски езера

Представят спектакъла 'Орфей и Евридика' на Смолянски езера

Цялата легенда ще бъде пресъздадена – от сватбата между двамата, през ухапването на Евридика от пепелянка и тръгването на Орфей до подземния свят. Прекрасен спектакъл сред природата ще разкаже за слизането на Орфей в подземното царство на Хадес, за да върне своята любима. Той му я дава, но има условие да не я поглежда, докато излезе на горния свят. На прага за „Горният свят”, Орфей не издържа, обръща се да види следва ли го любимата. Точно в този момент той я загубва завинаги, богът на подземния свят му я отнема, а на това място бликва вълшебен лековит извор.И … легендата оживява…

Идеята на представлението – да ви върнем 3000 години назад, да видите събитие, което се предполага, че се е случило тук. Да преживеем заедно емоции и ценности, устояли хилядолетия и да се пречистим с магията на орфичната любов и свещеното питие на Траките. Факт е, че наистина големите и силни любовни връзки, от които забравяш себе си и искаш другата ти половинка да е добре, завършват тъжно и нелепо. Подобна история имат двамата митични влюбени Орфей и Евридика. Може би това е кармата на любовта – да я усетиш, но никога да не живееш с нея, защото тя няма да ти позволи или пък ти самият ще опорочиш всичко.

Смолянчани могат да видят спектакъла 'Орфей – Вечната Легенда за Любовта"на 7 септември от 20 часа на Смолянските езера.

Вирни се горе