Представят фотографска изложба

Представят фотографска изложба

Тематично разделена на 2 части с фотографии събрани във всяка от тях с цел да представи остров Сардиния през специфичния обектив на фотографа. Първата част наречена “Изгледи от Сардиния” се състои от серия фотографии, които представят пейзажи, хора, храни, празненства и акценти от всекидневния живот, сред който може да се открие многообразието от местната атмосфера, а именно: искрящо белите плажове, недокоснатата природа, винаги изпълнени с множество хора народни празненства, култа към добрата храна, опазването и развиването на древните занаятчийски практики,съобщиха от регионалния музей.

Втората част наречена “Скрининг” се характеризира с по-изтънчен тон и вътрешно внушение, като в нея особеностите на традиционните костюми приемат тоналностите на абстрактни картини, в които женските образи облечени в тях разкриват универсални чувства и вълнения.

Авторите на изложбата

Джанлуиджи Бечу (Каляри,1977) проявява интерес и афинитет към рисунката и картини от малък, събрал е в себе си страстта към фотографията през годините на университетското си образование (История на изкуството, с дипломна работа на тема сардинските църкви от римския период), когато взема участие в множество семинари и курсове за художествена фотография и след дипломирането си започва сътрудничество с местните институции в рамките на проекти за промотиране на територията. Работи в туристическия сектор и основно за Областен съвет по Туризъм на Област Сардиния, за който оформя брошури, интернет сайтове и инициативи организирани от институцията. Негово дело е и визията на изложението Емпорио Медитеранео насочено към компетенциите и занаятчийската обработка на международно ниво. Сътрудничи с Геоминералния Исторически и Природен Парк на Сардиния, за който заснема различни интересни пейзажи от зоната на Сулчис-Инглезиенте (Sulcis-Iglesiente). Документира пейзажите на архипелага Ла Мадалена(La Maddalena) за новият туристически гид на територията. През 2008г. среща Франко Фонтана, когото придружава като гид и асистент при правенето на репортаж за пейзажите на Сардиния. През април 2010г. участва във фотографско изложение на пейзажи и традиции на Сардиния подредена в Галерия Марс в Москва.

Паоло Бианки (Нуоро, 1975), живее и работи в Нуоро. Сътрудничи за разработване на различни научни публикации и проучвания на тема фотография в сътрудничество с Джорнале ди Сарденя и Музей на съвременното изкуство на Нуоро, за които реализира изложбени проекти. Завършил е “Курс по кинематографияа висока резолюция” на Филмовата Академия Ню Йорк. Работил е като сценограф по филма „Сонетаула”(Sonetaula) на Салваторе Мереу и заедно с известния фотограф Франко Фонтана е участвал в изложбата “Сардиния другата планета”, правил е изложби в Милано, Тренто, Равена и Рим. През 2009 г. е ангажиран за 2 амбициозни проекта за Музея на Нуоро “Mangia con Noi” и един късометражен филм за местния карнавал с международна известност Сартилия (Sartiglia). Проучванията му в сферата на фотографията и кинематографията са насочени към следите и смисъла на разрушенията, които съвремието нанася над местата, традициите и хората. Изложбата се организира от Италианска Търговска Камара в България

Вирни се горе