Светозар Казанджиев представи книгата си „Непознатият Китай” в Златоград

Светозар Казанджиев представи книгата си „Непознатият Китай” в Златоград

В залата на кино „Фокус” на ОНЧ „Просвета – 1908” Златоград беше представена книгата на Светозар Казанджиев „Непознатият Китай”. Писателят гостува по покана на библиотеката, която традиционно представя всяка негова нова книга.

Последната литературна среща бе през 2010г., когато пред златоградчани авторът представи книгата „Последната изповед на апостола”, за която писателят получи наградата Николай Хайтов за 2009г., учредена от СБП и Фондация Николай Хайтов

В своето изложение за „емоцията наречена Китай”, Казанджиев, интересно и увлекателно разказа за страната, която изумява с мащабите на постиженията си, със своята култура и много други различни и непознати за нас неща. Авторът получи благодарности от ученици от ОУ „Васил Левски” Златоград за книгата „Последната изповед на Апостол” написана през 2009г. и посветена на техния патрон.

С благодарност към автора на „Непознатия Китай” се обърна и Жечка Хаджийска – директор на СОУ „Антим I” Златоград, за това че на младите хора – учениците бе предоставена възможността да се запознаят с творчеството на смолянския писател и журналист Светозар Казанджиев, да чуят завладяващото слово за Китай, който ни заобикаля със своите стоки, а същевременно е толкова непознат и изненадващ.

Вирни се горе