Представиха изложба „Акварел и графика” на Стефка Чолакова в Чепеларе

Представиха изложба „Акварел и графика” на Стефка Чолакова в Чепеларе

Изложба, организирана от Община Чепеларе в рамките на “Майски културни празници Чепеларе 2016”, бе представена с автор на картините Стефка Чолакова.

Изкуството е “приказка”, която ни отвежда от ежедневието и сивотата на реалния свят, на място където има красота и хармония.

Основен обект в картините на г-жа Чолакова са цветята и природата. От нейните “рисувани приказки” блика чиста и силна енергия, която те обхваща, поглъща и пленява, щом погледнеш великолепните краски от четката и по платната. Това са картини, които носят в себе си гласа на живота, възпяват красотата, радостта и упованието. Кметът на Община Чепеларе г-жа Славка Чакърова поднесе поздравителен адрес на авторката.

„В навечерието на 24 май – денят на българската просвета и култура, славянската писменост и Празник на града ни, Вашите картини ни пренасят в свят, изпълнен със светлина, красота и любов. Те сякаш пресъздават една мелодия от цветове, в която всеки може да намери послание за себе си. Творбите Ви ни изпълват с позитивизъм и благородство, изтънченост и духовност. Те вдъхват спокойствие със своята балансирана и отмерена хармония. Емоционалното им въздействие се крие в багрената чистота, в отмереното и богато композиране на цветовете. Майсторството на четката Ви пленява погледа”, заяви г-жа Чакърова.

Вирни се горе