Плакет от кмета на община Смолян Николай Мелемов за 55–годишнината на детска градина „Зорница”

Плакет от кмета на община Смолян Николай Мелемов за 55–годишнината на детска градина „Зорница”

Плакет от кмета на община Смолян Николай Мелемов връчи неговата заместничка Венера Аръчкова на директорката на ДГ Зорница Радостина Кирилова. Поводът е 55 години от създаването на детското заведение. Годишнината бе отбелязана снощи в препълнената зала 1 на РДТ , където малките таланти пяха, танцуваха и показаха завидни артистични умения, с което заслужиха и аплодисментите на публиката. Освен Плакета, общинското ръководство даде и парична награда на детската градина от 1000 лв. Зам.-кметът Аръчкова поднесе и поздравителен адрес от кмета Мелемов в който се казва: „Приемете моите най-сърдечни поздрави по повод отбелязването на 55-тата годишнина на Детска градина „Зорница“ – Смолян. Повече от половин век Вашето уважавано детско заведение се радва на обществено признание и подкрепа, заслужени с топли майчини грижи и професионализъм за възпитанието и обучението на стотици родопски деца.

Детска градина „Зорница“ е сред най-желаните, най-обичаните и най-колоритните средища за предучилищно образование в град Смолян. Постиженията на нейните малки обитатели и таланти са най-голямата гордост, радост и отплата за всички, допринесли с любов и всеотдаен труд за престижа на детската градина. Нека звезда Зорница Ви води към сполука и щастливо бъдеще!” Аръчкова, която е и кръстник на група „Пчелички”, също поздрави учителите, родителите и децата с бележитата годишнина и пожела да пребъде детската градина, а ние да бъдем признателни към всеотдайния труд на детските учители и грижите, и топлината, които полагат за възпитанието на нашите деца.

„Детската градина е мястото, където с много търпение и любов полагаме основите на нашето общество и формираме личности – хора на бъдещото”, посочи и Кирилова, която поздрави колегите и гостите, уважили празника на „Зорница”.

Началникът на РУО –Смолян Иван Муцевски връчи на директорката Почетен плакет от просветното министерство. Празникът на „Зорница” уважиха много гости, родители, бивши възпитаници и директори на детското заведение. Сред гостите бе и общинският съветник Мариана Сивкова, която пък е кръстник на групата „Мики Маус”.

В „Зорница” се обучават и възпитават 164 деца. Проявите на детската градина за празника продължават. Днес от 17.00 часа ще има Флашмоб на Стария център. На 19 май от 10.00 часа в детското заведение ще бъде открит музей и ще бъде представена книжката „Звездичка Зорничка – приказка без край”.

Вирни се горе