Певицата Росица Пейчева отбелязва 25 г. музикална кариера, снима нов албум в Златоград

Певицата Росица Пейчева отбелязва 25 г. музикална кариера, снима нов албум в Златоград

Тази година е особено специална за една от звездите на българския фолклор – Росица Пейчева. Тя е посветена на 25-та годишнина от началото на професионалната й музикална кариера и затова изпълнителката ще я отбележи с нов албум, посветен изцяло на Родопите. Всички мелодии ще бъдат изцяло от тази фолклорна област и ще представят красотата й. Това се отнася и за видеоклиповете, с които песните ще получат официална премиера в ефира на “Планета Фолк” и Planeta Official в YouTube. В момента Росица Пейчева и екипа на “Планета Фолк” с режисьора Радослав Георгиев са на снимачната площадка, за да заснемат красиви кадри, на които всички зрители скоро ще имат възможност да се насладят. Домакин е община Златоград, мястото, където се състоя първия фен клуб на обичаната певица през 2008 година. Роси Пейчева споделя, че е много щастлива и благодарна, както на управата на града, така и на всички жители, които са изключително гостоприемни и сърдечни, а с радост се включват и в снимките. Специално място в кадрите вземат самодейците от образцово народно читалище “Просвета – 1908” в Златоград. Именно те са част от голямата изненада, която Росица Пейчева подготвя в новата си фолклорна програма и албум, озаглавена “Родопска сватба”. Композицията, която обединява 9 красиви мелодии пресъздава автентичните и популярни в днешно време сватбени традиции от Родопския край, които ще бъдат представени в лентата.

Освен тази песен, видеореализация получиха и още няколко красиви песни, сред които е “Родопски наниз”. Това е проект, в който специално участие вземат известният гайдар Петър Янев и неговите синове Христо и Стоян, които също са невероятни музиканти. Тук звучат само гайда, ручило и гласа на певицата, а кадрите допълва Танцов клуб “Хоро” при НЧ “Орфееви гори – 1870”, гр. Смолян, с хореограф Русанка Бодурова.

“Карамфилко билдирко”, “Пусни ме, майчинко” и “Ах, да знаеш, майчо” са другите нови песни, които това лято ще бъдат представени с видеоклипове в ефира на “Планета Фолк”, а в част от тях се влючват артист инструменталисти от АМТИИ – Пловдив.

Росица Пейчева отправя искрени благодарности на всички, които са отдали времето и енергията си, за да участват в този специален за нея проект, сред които е и една от най-верните й почитателки през годините – Албена Мостабашова.

Вирни се горе