Песента „Заплакала е стара планина” в изпълнение на Рафаел Боболев в топ три на Радио Варна

 Песента „Заплакала е стара планина” в изпълнение на Рафаел Боболев в топ три на Радио Варна

Народният певец Рафаел Боболев участва на живо в предаването на БНР “Жива вода” във вторник 15.06.2016 г. от 18,30 часа. Бяха представени на слушателите две от най-новите песни на Боболев, които бяха излъчени по националната медия за първи път: “Руске ле моме” и “Запяла е мома”.

Песента „Заплакала е стара планина” – премиера в изпълнение на Рафаел Боболев беше в топ 3 на родопските песни, предложени в класацията за нова „Народна песен на седмицата” по Радио Варна.

Под мотото „Заслушай Родопа” премина класацията за нова „Народна песен на седмицата” по Радио Варна. Трите родопски песни, които предложихме на слушателите бяха в изпълнение на Росен Соколов („Та чу ли сте, не ли сте”), Рафаел Боболев („Заплакала е стара планина” – премиера) и Димитър Кермедчиев („Село, село, пусто село”). Слушателите на предаването „Съботна трапеза” оцениха най-високо изпълнението на родния в с. Момчиловци, Смолян Димитър Кермедчиев.

Популярната родопска песен „Село, село, пусто село” е от албума „Рано ранил…”, който излезе на пазара през 2009 година. Аранжиментът е на Недко Богданов, а в записа участват музикантите: Петър Янев – гайда, Дичо Ников – кларинет и Недко Богданов – синтезатор. По традиция спечелилата песен в класацията звучи в предстоящите делнични дни, от 13 до 17 юни, минути преди 6 и 30 часа, в програмата на Радио Варна. Приятно слушане!

http://bnr.bg/varna/post/100702416/dimitar-kermedchiev-povede-klasaciata-za-na rodna- pesen-v-predavaneto-sabotna-trapeza

Вирни се горе