Отбелязват 70-годишния юбилей на Младен Койнаров с концерт

Отбелязват 70-годишния юбилей на Младен Койнаров с концерт

Юбилеен концерт – бенефис ще се проведе на 19 ноември от 19.00 часа в зала 1 на РДТ в чест на народния певец Младен Койнаров. Изявата е под егидата на кмета на град Смолян Николай Мелемов. От ансамбъл „Родопа“- Смолян канят да отдадем заслужена почит към един от най-красивите гласове на Родопите.

Скоро ще излезе и книга за певеца, послучай неговата 70-годишнина.

Младен Койнаров е роден на 15.09.1945 год. в село Оряховец, Смолянско. Приет е след конкурс в Държавния ансамбъл за народни песни и танци “Родопа” – Смолян (1970), но още от 1966 г. участва в концерти из цялата страна. И до днес той е солист на ансамбъл “Родопа”, където изгражда свой собствен стил и се утвърждава като един от най-популярните изпълнители на родопската песен. Сам издирва и заучава над 350 народни песни от средните Родопи. Част от тях са издадени на дългосвирещи грамофонни плочи, над 70 народни песни записва в Българското национално радио и участва в над 140 телевизионни предавания.

Печели Втора награда на радиоконкурс за народна музика Prix de folklore –Братислава през 1978 год. Носител е на “Сребърна лира” (1995) и “Златна лира (1998), присъдени му от Съюза на музикалните и танцови дейци в България.

Вирни се горе