Настоящи и бивши възпитаници и учители отбелязаха патронния празник на ПМГ „Васил Левски” – Смолян

Настоящи и бивши възпитаници и учители отбелязаха патронния празник на ПМГ „Васил Левски” – Смолян

Настоящи и бивши ученици, преподаватели и хора, съпричастни с историята, живота и настоящето на Природоматематическата гимназия в Смолян, с една дума – голямото семейство на ПМГ, се събраха в театъра, за да отбележат патронния празник на училището. „На 19 февруари не можем да не мислим за Левски, който е патрон на Райковската гимназия от 1921 година”, каза водещата на тържеството – преподавателката по Български език и литература Христина Костова. Но празниците имат различно измерение и различно съдържание. Затова от ПМГ бяха избрали отново нестандартен начин за отбелязване на патронния си празник. Във фоайето на театъра беше разположено фото и видеопредставяне на ПМГ „Васил Левски”.

Снимките обединени под мотото „Лица и събития”, са запечатали различни моменти от живота на гимназията. А в зала 1 на театъра в продължение на повече от час се разигра театрализирана състезателна игра „Аз обичам ПМГ”. В нея отборите „Алфа” и „Бета” отговаряйки на въпроси, музикални, фото и видео загатки, показаха познанията си за историята на училището, директорите и преподавателите, работили в него.

Директорът Мария Илиева благодари на всички учители, ученици – бивши и настоящи, на представителите на институциите – РИО на МОМН и община Смолян, които са допринесли ПМГ да бъде това, което е сега и си пожела заедно да продължат да изграждат имиджа на училището.

Вирни се горе